9 Haziran 2012 Cumartesi

'Downton Abbey' Bu Diziyi Mutlaka Izleyin

Aslinda bu yazi icin bir hayli gec kaldim. 3.Sezonu beklenen bir dizi hakkinda yazi yaziyorum ama henuz duymamis, izlememis arkadaslar zararin nereseinden donseniz kardir, benden demesi:) Imdb'nin 9.0 verdigi 'Downton Abbey' dizisi Turk televizyonlarinda yayinlaniyor mu takip edemedim.Ancak ben izlemeye basladigimda 2 sezonu bir solukta izledim ve bitirdim.Tabii bir de Noel ozel bolumu var.
Downton Abbey, Ingiliz-Amerikan ortak yapimi bir dizi , dizi Ingiltere'de geciyor, karakterler Ingiliz ve serinin her bolumunde Ingiliz detayciligini ruhuna kadar hissediyorsunuz. Ilk sezonu eylul 2010'da yayinlanmis bu dizi de ''Game of Thrones'' gibi sezonluk 8-9 bolumlerden olusuyor.
Dizi  bir donem dizisi,1912 Titanic'in battigi yil basliyor, Downton Malikhanesinde yasayan Grantham Kontu Crawley ailesi ve hizmetkarlarin yasamini konu aliyor. Dizi ile birlikte, Kral 5.George doneminin Ingilteresine, Astikrot bir hayatin detaylarina,telefonun icad edildigi yillara dalip gidiyorsunuz. Konu hakkinda diziyi izlemek isteyenlerin zevkini kacirmamak adina daha fazla detay vermiyorum. Ama dizide bol bol ask da var savas da:)




**Spoiler**Buradan sonrasi dizi hakkinda detayli bilgi icerebilir,izlemek isteyenler icin supriz kacirabilir****

Dizi'nin perde arkasini,esin kaynaklarini anlatan The World of  Downton Abbey Kitabi da dizinin kendisi kadar akici ve okunasi:)



Lord Crawley'in en buyuk kizi Mary Crawley ve bir turlu kavusamadigi aski, kuzeni Matthew Crawley

Crawley ailesinin 3 kizi var, Lady Mary, Edith ve Sybil. Kizlarin calkantili ask hayatlari kadar kostumleri de  ilgi cekiyor.
Susannah Buxton dizinin kostum tasarimcisi, genellikle doneme ait orijinal kostumleri kullandiklarini soyluyor.

Alt katin yani usaklar tayfasinin yakisikli usagi Footman William, asci yamagi Daisy'e kavusabilecek mi?:(

Thomas, hayati boyunca usak kalmayacak kadar hirsli, bencil ve gay:)
Robert-Cora Crawley, Abbey Malikhanesinin gecici sahipleri, Grantham Kont ve Kontesi unvanlarina da sahipler. Erkek cocuklari olmadigi icin tum varliklari Kuzen Matthew Crawley'e gecmek uzere...

Son olarak evin Kahyasi Carson yani gercek ismi ile Jim Carter ve Kontun annesi Violet rolundeki Maggie Smith'in muhtesem oyunculuklarina da bir tebrik gondererek Downton Abbey dosyamizi yeni sezona kadar kapiyoruz:)


2 yorum:

Fırat Yalçın dedi ki...

açıkçası ben de izleyecek dizi arıyordum :) 21-22 haziran gibi ilk bir kaç bölümünü izler düşüncelerimi buraya yazarım :)

Naz dedi ki...

hadi bakalim bekliyoruz Firat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget