17 Şubat 2012 Cuma

''Ne Zaman Evleneceğiz Aşkım?'' Paniklemiş Kadın Sendromu

Mr & Mrs Cadi
Bizim milletin bazi huylarini hic mi hic sevmiyorum. Tamam yardim severiz, aileye duskunuz, sicak kanliyiz vs vs ama su toplum baskimiz yok mu? Cogumuzun basina illa ki su cevre baskisi bi coreklenmistir bi zaman... Evet basliktan da anlayacaginiz uzere konumuz evlilik... Nice genc kizlarimiz sirf bu baski yuzunden apar topar evlendirilmis, paketlenip gurbet ellere yollanmis, torun da torun isteriz nidalariyla hamile birakilmistir... Hadi eskiden gorucu usulu denen bir durum varmis, evlenme cagina gelen genc kizlari,:evli abla, anne, es dost bir agizdan ''kizim evlenme cagin geldi haaa'' diye alttan alttan isleyip, ilk hayirli kismetle bas goz ederlermis deee gelelim gunumuz kizlarina.... 2000lerde genc kizlarin isi oyle bir zorlasmis ki, Malum cevre baskisi , benim kizim once universiteyi bitirecek, aman kizim son sinifta bul soyle helal sut emmis birini,aman kizim ipsiz sapsiz birine gonlunu verme... Eee bee annecigim ismarlama olmuyor iste bu isler son sinifa gelince sanki dunya yakisiklisi, evi arabasi hazir beyaz Audi'li prens de senin kizini bekliyordu elinde tek tas ''benimle evlenir misin askim?'' diyerek :(   ''Once is sonra ask'' diyerek gecistirilen akraba baskisi, alinan maaslarin anne zoruyla tencere, tabak,catal kasik'a yatirilmasi esnasinda yine hortlar. Eee kizim soyle iyi birini bulsan da artik yuvani kursan?
Annecigim bakkalda satilmiyor ya bu koca, iş yerinde kimse yok iste, iş disinda birini gordugum mu var benim? Yok yemedi bu da anca 2-3 ay goturur bizimkilerin cenesini.... Bir tarafta hayat boyle akip giderken işin gizlenen tarafi da vardir... Ortada bir sevgili, bir flort artik adi her ne ise bir prens vardir evet ama bu Prens evlenmeye pek de yanasmamaktadir. Işte bir kadinin hayattaki en buyuk mucadelesi bu donemde baslar... Sevgili hem cinslerim dunya'da bir erkege ''Evlenme'' muhabbeti acan bir kadindan daha itici bir varlik yoktur! Bunu ilk kural olarak beyninize işlemeniz gerekiyor...Panik Yok!  Siz dunyanin en akilli cinsiyetisiniz unutmayin, sabirli ve planli olun, anneanneniz kadar sansli degilsiniz maalesef kismetleriniz kapida sira olmuyor, seviyorsaniz eger gec olgunlasan gunumuz erkegini sabirla nikah masanizda gorebilirsiniz:) 
Asagidakiler Benim kisisel tavsiyelerimdir, cevremde - yakin dostlarimda yapmis oldugum gozlemler, bekar arkadas gorusleri sonucu derlenmistir:
1)Kacan Kovalanir:  Maalesef vahsi avci dogamizin bir gercegi, kacan bisey gordugumuzde avci icgudulerimiz cikiyor galiba ortaya ,hemen pesinden gitme istegi duymuyor muyuz? Bu nedenle sevgilinizden ara ara kacin, arayinca bazen bilerek cevap vermeyin,arasira onu umursamama triplerine girin(tabi fazla abartmayin) vee kovalanmaya hazir olun
2)Evlenme konusunda caktirmadan zit gorusler belirtin, evlenmeyi istemiyormus havasi yaratin, sakin evinizin boyasina kadar plan yapmayin, bunlarin sonu genelde bos cikar:)
3)Hayatinizdaki son kismetiniz o bile olsa bunu ona hissettirmeyin, o olmazsa sizi havada kapacak onlarca kismetiniz varmis havasi yaratin:)
4)Kendinize guvenin, sizi begenmemesine ya da elestirmesine izin vermeyin, o kim oluyor yaaa sirada sizi bekleyen binlerce hayraniniz var:) yalaannnn ama caktirmayin, kendine guven bence en onemlisi
5)Sanirim tum erkekler ovulmekten hoslanir, onu pohpohlayin ama tepenize cikarmayin, ayrica aslinda cok da yakisikli olmadigini sadece sizin onu yakisikli buldugunuzu bilincaltina isleyin:)


Aklima gelen tavsiyeler simdilik bu kadar sevgili okur.
Umarim bu yazdiklarimdan sonra Mr.Cadi bana suphe ile yaklasmaz:) Hos bizim hikayemizde bu tip durumlara gerek kalmamisti ki bazen erkek egemen iliskiler de yasanabiliyor, sanirim bu ayri bir blog konusu:)  

Sevgiyle kalin ve birinci kurali aslaa unutmayin: Evlenmenin ''e'' sini onun yaninda agzinizdan kacirmayin:)


Dip Not: Asla Evlenmeyi dusunmeyenlere de saygim sonsuz olup, herkes evlenmek zorunda degildir, ayricana onemli olan evlenebilmek degil o evliligi yurutebilmektir...

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Sayfanı keşfettiğime sevindim canım..
Sevgiler.
Takibindeyim.

Naz dedi ki...

Cok tesekkur ederim Sevgili Hayat Cafe Tarifleri (Meliha), ben henuz yeniyim ama senin blogunu inceledim harikasin:)

bir kum tanesi dedi ki...

süper faydalı bir yazı olmuş bekarlara.Nerde anacım yoktu bizim zamanımda böyle yazanlar .bizde ona göre hedefimize yaklaşalım:))çok beğendim yazını ayrı,bloğunu ayrı.sevgiler.(birde kodlamayı kaldırabilirmisin)

Naz dedi ki...

Cok tesekkurler Kum tanesi,yazim icin ayri, blogum icin ayri merci:) Kodlamayi kaldirdim, bende gorunmuyordu farkinda bile degilim, coook tesekkurler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget