19 Ocak 2012 Perşembe

Miladım Balayım Olsun~ Maldivler Tatili 2010


 Ne zamandir bunun  hayalini kuruyorum tahmin edemezsiniz... Yazmak, yazmak, aklimdan geceni, gordugumu, okudugumu yazmak... Baskasi ile paylasmayinca yeni birseyler ogrenmenin ya da yapmanin ne kadar anlamsiz kalacagini dusundunuz mu hic? Mesela o gun Brad Pitt ile tanismissiniz hatta sizi opmus ama bunu anlatacak kimseniz yok  ne kadar da degersiz ve anlamsiz kalirdi degil mi? Iste insan oglu ve garip dogasi, paylastikca hatta kendini ifsa ettikce mutlu olan baska bir yaratik var midir? Mark Zuckerberg`i de zengin eden bu icgudu degil midir? 
        Turkce harfleri olmayan laptopum adina affiniza siginarak yazilarima basliyorum:))
        Miladim Balayim olsun dedim, ilk gezi yazim ile Cadilik Seruvenimi baslatiyorum, ee hadi supurgeme bininiz.....
2010 Kasim ayinda sevgili kocam Mr. Cadi ile evlendik, ee baktik Turkiye`de hava soguk balayisi yapamayacagiz doya doya, soyle bir arastirdik aaa o da ne Maldivler`de yol dahil 1 hafta tatil ile Antalya`da 5 yildizli hersey dahil otel tatili neredeyse ayni para... Neredeyse diyorum abartmiyorum gercekten oyle:) Sonrasinda arkadas tavsiyesi ile Istanbul Sinemis Tur ile anlastik... Ve ver elini Maldivler Paradise Island Resort..... 
Oteli oyle abartamayacagim zira 90`li yillarda yapilmis, revizelerle hala 5 yildizini koruyor ama Turkiye`deki yildizlarla kiyaslamamak lazim... Ancak essiz guzellikteki plaja acilan odalari, su ustu bungalowlari ile Turkiye`de olmayan bir buyulu dunyaya goturyor sizi...

Evet evet asagidaki benim, kartpostal degil... Hatta sonraki tum resimlerde de Mr.& Mrs. Cadi`yi goruyor olacaksiniz:)


Paradise Island Resort & Spa ~ Maldives




Her gidilen yerde illaki mutlu bir ayak pozu cekilir:)


Maldivler Hint Okyanusunda 1000 lerce adadan olusan Musluman bir ulke, Baskent Male kucucuk bir ada, hatta havaalani okadar kisa ve kucuk ki bir an ucak pisti pas gececek okyanusa cakilacagiz diye korkuyorsunuz. Baskentte gorulesi pek birsey yok, bu ulkede her otel bir ada, yani oyle barlar sokaginda gezeyim, bi aliveris bakinayim diye dusunup giderseniz tam bir hayal kirikligi, zira bulundugunuz otel okyanusun ortasinda minicik bir ada ve en yakin diger otel surat botuyla en az 20dk uzaginizdadir. Bu nedenle eglenceli ve kalabalik bir otele gitmeniz sikilma ihtimalinizi azaltacaktir. Paradise Island Resort, plaji, plajindaki dalga kirani, animasyonlari ve eglencesiyle bence harikaydi. Gunubirlik turlara katilip yerli adalarini ve diger otellerin adalarini gezebiliyorsunuz, biz de boyle bir tura katildik. gittigimiz diger otel sonderece lux ama bir o kadar sakindi, plaji ise dalga kiran olmadigi icin pek yuzulesi degildi. Dalga kiran ayrica buyuk kopek baliklarinin sahile yaklasmasina engel oldugu icin onemli bir hususmus bunu anladik. Neee kopek baligi mi demeyin, evet okyanusun ortasindasiniz elbette okyanusun aslanlari olan sevgili evrim gecirmemis arkadaslarimiz kendileri gecemese de minik yavrularini yanimiza gonderdiler hosgeldiniz demeye:) 1 metrelik yavrularin isirmayacagi tecrube ile sabittir, merak etmeyin:)

Eger dalmayi ve de snorkel yapmayi seviyorsaniz, Resif denen mercan adaciklarinda kendinizi National Geographic izliyor gibi hissediyorsunuz. Daha once hic bu aktivetileri yapmadiysaniz korkmayin ben de ilk kez yaptim ve tarif edemeyecegim kadar cok zevkliydi. Sualti kameram olmadigi icin maalesef o goruntuleri ekleyemiyorum ama gordugunuz baliklar Nemo filminden firlamis gibi emin olun.

Veee Ulkenin yerli halki...... Gunubirlik turla yakindaki bir yerli adasina gittik Himmafushi Adasi...
Tahmin edersiniz ki yerli halk cok fakir, bir cennette yasadiklarinin farkina varamayacak kadar icecek temiz suya muhtaclar.
Himmafushi adasi
Yerli Halkin Sandalye Kulturu...
En islek Cadde

Halkin gecim kaynagi~ Kopek baligi disi ** en buyuk olan $500 imis:)

Kalmis oldugumuz bir hafta sonunda adadan ayrilmak inanilmaz zor oldu:( Gece gunduz 30 derece sicakliktan buz gibi Turkiye`ye , stresli is hayatina  donmek gercekten guc oldu ... Adaya yeniden gorusmek uzere veda edip 9 saat suren ucusa dogru yola koyulduk...


5 yorum:

fatihsim dedi ki...

Maldivler 1.200 adanın 281'inde insan yaşamaktadır. 1.000 civarında ada halen boştur. Yerleşim bulunan 281 adadan 195'inde Maldivliler, 86 ada ise "otel ada" şeklinde kullanılmaktadır.

Dünyanın en gözde tatil merkezlerinden olan Maldivler resimleri için fazla söze gerek yok. Size önerimiz resimleri detaylı inceleyim ve nasıl bir yer olduğunu hissedin.

Maldivler Balayı Turu için en uygun fiyat seçenekleri için siteyi inceleyebilirsiniz.

Yollarda Hayat Var dedi ki...

Çok güzel geçmiş , sizinkine de bayıldım.
Biz de Temmuz ayında Conrad otel de kaldık, Rangali adasında, o kadar çok araştırdık ki sormayın. Peninsula tur aracılığı ile gittik ve inanılmaz memnunuz özellikle Deren hanımdan. Bloguma çekildiğimiz tüm resim ve videoları koydum.
Su altında çekimler yaptık balıkların içinde, şnorkelling turu, yunus izlemeye gittik, denizin 5 metre altındaki restoranda yemek yedik köpek balıklarının içinde, denizin ortasında masaj yaptırıp jakuziye girdik ...vs daha bir sürü harika aktivite. Eğer merak ederseniz beklerim bir göz atın umarım gitmek isteyenlere faydası dokunacaktır, fiyatı , en iyi mevsimler, otelin hediye verdikleri hepsi var.
Bu arada yeni yeni başladım blog işine yardımlarınızı ve lütfen yorumlarınızı dört gözle bekliyorum.

http://yenibirsoyadimoldu.blogspot.com/2012/12/maldivler-balayi-karar-asamasi-evlilik.html

Adsız dedi ki...

merhaba,nişanlımla balayı için maldivleri düşünüyoruz.ve fiyat ve ada büyüklüğü açısından paradise islandı düşünüyoruz.yazınızda yazmışsınız ama ayrıntılı sormak istedim.herşeyiyle memnun kaldınızmı ve en çok merak ettiğim denizinde rahatça yüzülebiliyormu.bir sitede yorum yapılmış su çok sığ olduğu için yüzemedik diye.biz su altı dalışı yapmayacağız ama su dada yüzemeyeceksek rahat rahat bizim için sıkıntı olur.

Adsız dedi ki...

Merhaba peki toplamda ne kadar tuttu tatiliniz hangi turla gittiniz nasıl bir tatil paketi seçtiniz biraz bilgi verebilir misiniz?

Maldivler Turu dedi ki...

Yakın zamanda maldivler balayı turu için Jetset'i tercih ettim pişman olmadım, herkese tavsiye ederim.

https://www.jetset.com.tr/maldivler-turu/85

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget