19 Ocak 2012 Perşembe

Amsterdam ve oradan hoop Belçika

Bir gun Mr.Cadi ile otururken yine bendeniz expedia.com`da dolanip gidilesi ucuz yerler ariyordum. Sonra birden Alitalia`nin Roma aktarmali Amsterdam ucusu gozume carpti. Bir Izmirli olarak her ay Istanbul`dan Izmir`e ucarim, o da ne bu ucus bildigin Istanbul-Izmir hatti parasinaydi, esimin de onayi ile bileti hemen aldik. Evet Mart ayi buz kesen Avrupa icin uygun bir tarih olmasa da, upucuza bilet aldigimizi bilmek bizi istacakti ne de olsa:)
Esim de ben de isimiz dolayisiyla seyehat ettigimiz icin pasaport -vize hazirdi, geriye sadece kalacak yeri ayarlamak kaldi.Bir yere gezme amacli gidip otele bir ton para doken insanlari hic anlamamisimdir. Eee tamam yaz tatilini yap soyle yemesi icmesi kuvvetli bir otelde ama 3 gunlugune bir sehri kesfe gidiyorsan yazik degil midir otele dokulen o paraya? Hem zaten otele sadece uyumaya gidecekken ve de sehrin lezzetlerini tatmak varken, otelde  uc ogun bekleyip yemek yemek bana mantiksiz geliyor dogrusu... Nerede kalmistim? Heh evet Amsterdam`da kalacak cok sirin bir yer bulduk internetten, www.hostelbookers.com bu gibi durumlarda hep hayatimizi kurtarmistir, soyle eli yuzu duzgun, iyi rating almis temiz ve ucuz bir yer ariyorsaniz tavsiye ederim. Hostel deyince `amaaan hostelde mi kalacagim` demeyin, Avrupa`daki hostel standartlari bence gayet iyi, cift kisilik bir oda kapatip otel rahatligini pek tabii yasayabilirsiniz. Ancak dedigim gibi yorumlari ve ratingleri dikkate alin, temizlik onemli zira Avrupa`da tahtakurusu pek bir yaygin, maazallah getiriverirsiniz evinize ruhunuz duymaz:)
Bizim kaldigimiz hostel ismi Vita Nova bir tekneydi, evet evet cok tatli Hollandali bir Girisimci olan sahibesi  boyle 10-15 odali bir tekneyi hostele cevirmis. Odalar minik ama deniz uzerinde konakliyor olmaniz zaten baslibasina bir deneyim oluyor, kesinlikle tavsiye ediyorum:)
Vita Nova Lobisinden bir gorunus:)

Gelelim Amsterdam`da neler yapilira.... Amsterdam belki de dunyanin en bisiklet surelesi sehri, arabadan cok bisikletli goze carpiyor yollarda, eger bisiklet binebiliri derseniz hic vakit keybetmeyin hemen kiralayin:) Kiralari gayet uygun 1 gunlugune 10 euro gibi bir mebla oduyorsunuz en fazla.Bisiklete binmem derseniz toplu tasima yani tren sistemi gelismis ama benim kanim pahali, zaten kucuk, yuruyerek gezebilecegini bir sehir oldugu icin trene binmeye gerek yok, yuruyun gitsin.
Dam Square yani Dam Meydani Amsterdam'in Taksim meydani, tum yollar ona cikiyor... Bu meydanda Koninklijk Sarayi,Nieuwe Kerk (Yeni Klise) gibi tarihi mekanlari gorebilir, Bal Mumu muzeler zinciri Madame Tussaud's i ziyaret edebilir, H&M gibi unlu magazalardan alisveris yapabilirsiniz.


Her ne kadar anlamasiz birsey de olsa ` I AMSTERDAM` yazisini gorup resim cektiriniz:)


Yuzlerce kanalin uzerine kurulmus sehrin her sokagi resim cektirmeye deger guzellikte...



Ziyaret edilesi diger mekanlar The Oude Kerk yani Old Church, Amsterdam'in en eski binalarindan biri olan bu eski kilise 1306 yilinda yapilmis. 7 'ya bu klisenin icine girip gezebiliyorsunuz.Old Church' u gorebilmek icin caba harcamaniz gerekmiyor, Red Light District uzerinde illa ki yolunuz dusuyor,gorulmeye deger mi tarihten hoslaniyorsaniz evet.


Oude Kerk'ten bir gorunus:)
Rijksmuseum'da 15.-17. yuzyillar arasi Hollanda sanat eserlerini-ki cogunlukla resim sanati- gorebilirsiniz. Kisi basi giris icin verilen €14' ya degdi mi derseniz, resime ilginiz yoksa paranizla waffle yiyip uzerine bir de kahve iciniz:) Bir duyuma gore Van Gogh Muzesi daha iyiymis ancak gitmedim gormedim....
Diger ilgi cekici nokta Heineken Experience adindaki Heineken Bira muzesi olabilir.Burada Bira yapimindan tadimina kadar her asamasina tanik olabiliyorsunuz, degisik bir tecrube arayanlar icin ideal:)


Son olarak Amsterdam deyince ilk akla gelen yasal uyusturucu ve sex iceriginden bahsetmesek olmaz. Evet Her kosede ya bir caffe shop gorursunuz ya da bir erotik shop:) Caffe shoplarin bir cogu duman alti olmus, insanlarin kafalarinin guzel oldugu mekanlardir. Dumanli iceceklere karsiysaniz, Cannabisi(Hint Keneviri) kek yiyerek tecrube edebilirsiniz,ancak lutfen uyarilari dikkate alin, fazla abartmayin, lisansli yerlerden alin ve yaninizda mutlaka guvendiginiz birinin olduguna emin olun.Zira uyusturucu vakalari nedeniyle her yil bir cok turist hayatini Amsterdam'da kaybediyor,siz siz olun bana birsey olmaz demeyin:)
Red District Line gece vitrinlerinde yanan kirmizi isiklardan dolayi bu ismi almis, Vitrinlerde ise sergilenenler kadin... Bir cadde boyunca hatta ara sokaklarda da yuzlerce minik odaciklara rastliyorsunuz. Vitrin perdesi aciksa , illaki yari ciplak bir bayan show yapip kendine musteri cekmeye calisiyordur. Genc ve guzel bayanlarin oldugu sokaklarda ve vitrinlerin onunde sira sira bir erkek guruhu gormek cok olagan:) Bir bayan olarak ben bile gozlerimi bazi vitrinlerden alamadim siz bir de beyleri dusunun:)
Bir de gitmisken erotik tiyatrolardan birine katilin ve dunyanin civisinin nasil ciktigina gozlerinizle taniklik edin:) simdilik Amsterdam bu kadar.... Hooop geciyoruz Belcika'ya....





Sira bekleyen bir grup erkek ~ Red District Line


Aslinda Belcika icin daha detayli yazmayi planliyordum ancak burada yeterince fotograf cekmedigimi hatta gezip gorduklerimi cok detayli hatirlamadigimi farkettim. Amsterdam'dan gunubirlik €50'ya Bruksel ~ Antwerp turuna katilabiliyorsunuz. Boyle bir tur ile yola ciktik ilk duragimiz Antwerp oldu. Antwerp Meydani onlarca tarihi bina ile dolu...Antwerp Katedrali (Cathedral of our Lady de deniliyor) de bunlardan birisi...


Cadi'nin kocasi sehrin en yuksek binasi olan Antwerp Katedrali'ni gosteriyor






Kathedralin icinden bir gorunus


Atomium, Bruksel'in simgelerinden biri haline gelmis... 1958 yilindaki Expo fuari icin ozel dizayn edilen bu yapit, cok populer olunca kalici da olmus. en tepedeki 3 top haric digerleri halka acik, icine girip manzaranin tadini cikarabilirsiniz.


Atomium ~ Bruksel


Veee son olarak, Burksel'in cikolata kokan sokaklarindan bahsetmesek olmaz, her kose basi ayri bir cikolataci, nereden ne alsam diye sasiriyor insan, cikolatayi sanata donusturmus bir millet Belcikalilar,Vitrinlerdeki Fondu cesmelerine agzimi dayamak isteye isteye geziyorum sokaklari, Belcika'dan geriye cikolatadan yaga donusmus kilolarim kaliyor ve sehre veda ediyorum...





1 yorum:

fatihsim dedi ki...

Maldivler 1.200 adanın 281'inde insan yaşamaktadır. 1.000 civarında ada halen boştur. Yerleşim bulunan 281 adadan 195'inde Maldivliler, 86 ada ise "otel ada" şeklinde kullanılmaktadır.

Dünyanın en gözde tatil merkezlerinden olan Maldivler resimleri için fazla söze gerek yok. Size önerimiz resimleri detaylı inceleyim ve nasıl bir yer olduğunu hissedin.

Maldivler Balayı Turu için en uygun fiyat seçenekleri için siteyi inceleyebilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget